default_mobilelogo

Waar vindt je iemand die een vol uur besteed aan jouw welzijn van lichaam en geest?

 

In het Huis van Zen kun je vanzelfsprekend terecht voor een massagebehandeling ter ontspanning en/of verlichting van bestaande klachten. Wanneer je meer diepgang wilt kun je kiezen voor een traject behandeling waarin ik je begeleid op de weg naar meer zelfkennis. Waar je bijv. je veerkracht ontdekt en je regie hierover.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik geef massages vanuit zowel een holistische als ook vanuit een medische benadering. D.w.z. dat ik altijd kijk en luister naar het gehele lichaam van de client en hier de behandeling op aanpas. Op deze manier probeer ik ervoor te zorgen dat de verstoorde balans in het lichaam zich kan herstellen. De link tussen lichaam, geest en brein is hierbij essentieel. Geen enkele massagebehandeling is hierdoor dan ook hetzelfde. 

Wanneer je puur voor de ontspanning komt vormt is dit eenvoudig. Wanneer je komt met specifieke mentale en/of fysieke klachten ontstaat er meestal na zo’n 3 behandelingen een traject waarop we voortborduren.

Ik leer de reacties van je lichaam kennen in combinatie met jouw verhaal. Soms echter geeft het lichaam andere signalen af dan dat jij verteld. Wat ik doe is ruimte creëren zodat jouw (levens) energie weer kan stromen en je de balans weer kunt herstellen. Of beter gezegd; opdat je kunt transformeren.

Het berust op bewustwording van de samenwerking tussen lichaam, geest en ziel. Hierdoor leer je te begrijpen waarom bijv. bepaalde klachten een deel zijn (geworden) van jezelf.

De behandeling is en blijft een samenwerkingsproject. De basis is respect en integriteit. Als behandelaar begeleidt ik jou met mijn kennis, aandacht en inzichten.

 

Tarieven:

Voor alle massages geldt een tarief vanaf 60 euro p/uur.

 N.b. Een afspraak annuleren of verplaatsten kan tot minstens 24 uur van tevoren via mail of telefonisch. Afspraken die later worden geannuleerd worden in rekening gebracht.

 

 

Aanraking als medicijn: hoe massage therapie kan helpen bij depressie:

Massage geneest je niet van de depressie maar het brengt lichaam en geest wel in staat van ontspanning zodat je daardoor beter in staat bent om het leven weer in te gaan.

Het brengt je lichaam terug naar haar ware natuur, die niet geconditioneerd is door invloeden van buitenaf. Ze doet weer wat ze moet doen. En een van die dingen is zichzelf ontspannen wanneer het nodig is.

Bij een depressie zit het brein vaak in de weg. Iemand die depressief is ervaart de wereld om zich heen als ellendig terwijl iemand die niet depressief diezelfde wereld als wonderschoon ervaart. Bij iemand met een depressie is het vertrouwen weg.  Om dit vertrouwen weer te laten groeien maak ik bij massage therapie dan ook gebruik van een combinatie van technieken zoals acupressuur en voet- handreflexologie. shiatsu en ontspanningsmassage.  Daarnaast leer ik je ademtechnieken en lichaamsoefeningen uit de yoga en/of tai chi en gi-gong.

 

Massages zijn geen vervangers voor de reguliere geneeskunde, maar juist een aanvulling. Raadpleeg dus ook uw dokter.

 

 

Welke massages?

Alle vormen van massage stimuleren niet alleen de huid en verlichten spierstijfheid, maar reguleren eveneens het zenuwstelsel, bevorderen de spijsvertering en stimuleren de bloed- en lymfecirculatie. Hierdoor resulteert het regelmatig ondergaan van een massage uiteindelijk in een activatie van het natuurlijke herstellende vermogen van het lichaam.

 

SHIATSU - K.Y. Technique is een, uit Japan afkomstige, manuele lichaamstherapie waarin oosterse genezingstechnieken gebruikt worden in combinatie met de westerse medische kennis.  Het omvat een drukpuntmassage die de doorbloeding van de spieren beïnvloed , het zenuwstelsel reguleert, het hormonale stelsel beïnvloed en energetisch het doorstromen van de meridianen (=energiebanen) activeert. Bij het toepassen van de K.Y. Technique wordt bovendien het lichaam weer in een anatomisch correcte positie gebracht.